Τα 9 σημεία που εκφάζουν τους τακτικούς καναλωτές οίνου στις Η.Π.Α – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Τα βασικά σημεία  του  Wine Market Council  2017 για τις συνήθειες των συχνών καναλωτών οίνου στις ΗΠΑ, παρουσιάστηκαν με την ευκαιρία στα βραβεία Wine Star Awards, διαγωνισμός που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το περιοδικό Wine Enthusiast.

Τα 9 σημεία όπου παρουσιάστηκαν και έδωσαν βάση είναι :

1) Σήμερα οι συχνοί καταναλωτές οίνου, τρώνε πιο συχνά έξω από το σπίτι καθώς και ξοδεύουν περισσότερο από το συνολικό μέσο όρο του πληθυσμού των ΗΠΑ.

2) Ανάμεσα στις ποικιλίες και το είδος του οίνου πιο δημοφιλές  – σύμφωνα με τη Nielsen – σήμερα δεν υπάρχουν πια τα παραδοσιακά (Chardonnay και Cabernet Sauvignon), αλλά τα ερυθρά blend  από την Καλιφόρνια , Sauvignon Blanc από τη Νέα Ζηλανδία , το γαλλικό ροζέ και φυσικά το Prosecco.

3) Η αγορά οίνου λιανικής είναι σε ανάπτυξη το 2016 σε ύψος 4,4% , αυτο για την αγορά των οινοπνευματωδών ποτών σε 4,7% , ενώ πέφτουν οι πωλήσεις της μπύρας . Την ίδια στιγμή, επίσης, καταναλωτές μπύρας και οινοπνευματώδη λένε ότι δεν έχουν καταναλωση ούτε κρασί (57% των ερωτηθέντων), και το 20% από αυτους δήλωσαν  πως κανάλωσαν περισσότερο κρασί πέρυσι από ό, τι στο παρελθόν.

4) Επειδή  οι καταναλωτές  δαπανούν περισσότερα χρήματα για την αγορά οίνου ποιότητας, οι πιο γνωστές μάρκες έχουν αυξήσει τις τιμές.

5) Η αγορά οίνου από τα εστιατόρια ενθαρρύνεται από τη δυνατότητα να μπορεί ο πελάτης να το αγοράσει σε ποτήρι.

6) Η κουζίνα είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας της κατανάλωσης του οίνου στα εστιατόρια. Το 64% των τακτικών καταναλωτών είναι πιθανόν να παραγγείλουν οίνο με ιταλικά πιάτα, ενώ το 56% το συνδυάζουν με πιάτα με κρέας “steakhouse” σε αντίθεση  το ιαπωνικό φαγητό και σούσι είναι το λιγότερο που σχετίζεται με την κατανάλωση οίνου.

7) Το βιδωτό πώμα δεν φοβίζει και δεν θα επηρεάσει την κατανάλωση του οίνου μεταξύ απο τους συχνούς καταναλωτές, αυτό το είδος εμφιάλωσης είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για την πώληση στο ποτήρι , σε δεξιώσεις και εκδηλώσεις.

8) Όσον αφορά τη γεύση και το άρωμα, δημοφιλή είναι τα δροσερά λευκά, αφρώδη κόκκινα κρασιά
(κατηγορία που ακούστηκε ως food-friendly) και ροζέ.

9) Οι πωλήσεις του οίνου σε δοχεία αλουμινίου αυξάνεται, χάρη στην ευκολία χρήσης σε άτυπες περιπτώσεις.
brindisi
– Νικόλαος Αγοραστός

Add a Comment