Επιστρέφει το Wine Expo Poland

Το ραντεβού με την πιο σημαντική εμπορική έκθεση στην Πολωνία στη Βαρσοβία   στης 28 και 29 Οκτωβρίου.

Προετοιμασίες  Wine Expo Poland, στη Βαρσοβία, η οποία θα είναι η πιο σημαντική εμπορική έκθεση στην Πολωνία το 2016. Για άλλη μια φορά θα χρησιμοποιηθεί ένα από τα πιο σύγχρονα εκθεσιακά κέντρα στην Ευρώπη,το κέντρο EXPO ΧΧΙ  – στην καρδιά της Βαρσοβίας, στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2016. Η οποία οικονομία της Πολωνίας συνεχίζει να αναπτύσσεται χάρη στην σημαντική αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης.

Επίσης σχετίζεται ο αριθμός των 38 εκατομμυρίων κατοίκων της, όπου κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον των ευρωπαίων παραγωγών να κερδίσουν το μερίδιό τους σε αυτή την αγορά, μιας και η περιοχή, με τα μορφολογικά και κλιματικά χαρακτηριστικά της, δεν παράγει οίνο. Έτσι απευθύνεται να έχει άμεση εισαγωγή.
Η Βαρσοβία παίζει το ρόλο του λέοντος όσον αφορά τις ποσότητες (και τις πιο εκλεκτές ετικέτες) που καταναλώνονται:  υψηλότεροι μισθοί, παρουσία μεγάλων επιχειρήσεων και  ξένων κεφαλαίων,  εκτιμάται ότι όσο το 50% του οίνου που καταναλώνεται στην Πολωνία είναι στην πρωτεύουσα.

Στο Wine Expo Poland το νέο είναι το διεθνές βραβείο Wine Expo Poland Awards, ένα βραβείο με δύο κριτικές επιτροπές (μία από τους επαγγελματίες του κλάδου που θα κρίνουν τα κρασιά σύμφωνα με τις διεθνείς κλασικές μεθόδους και από την άλλη τους καταναλωτές), θα απονεμηθούν ξεχωριστά βραβεία και γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι θα βοηθήσει να κατανοήθεί τις συνεχώς μεταβαλλόμενες προτιμήσεις αυτής της μεγάλης κεντρικής ευρωπαϊκής αγοράς.
Στη συνέχεια, με τη μορφή του 2015 , το Warsaw Oil Festival, το οποίο παρέχει μια πρόσθετη ευκαιρία για τους παραγωγούς (κυρίως της Μεσογείου) , ότι εκτός από το κρασί μπορούν να προσφέρουν κορυφαία ποιότητα λαδιού.

-Νικόλαος Αγοραστος

Add a Comment