Όρεγκον: Ο κλάδος του οίνου ένας τυφώνας – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

 

Το Oregon Wine Board έχει αναθέσει στον οργανισμό Καλιφόρνιας Full Glass Research μια έρευνα για τη βιομηχανία οίνου του ομοσπονδιακού κράτους. Ωστόσο μιλώντας και  με διάφορα οινοποιεία της περιοχής Dundee, Newberg και McMinniville τα αποτελέσματα δίνουν μια πολύ θετική εικόνα του κλάδου, η οποία εμφανίζει μια άνοδο .

Από το 2011 έως το 2013, η έκταση που έχει φυτευτεί αυξήθηκε κατά 18%, ο αριθμός των εγγεγραμμένων παραγωγών είναι 45%, ο αριθμός των κυβωτίων στην αγορά είναι 39%, μιλάμε για ένα σύνολο 2,8 εκατ. πουλημένα κυβώτια .

Σήμερα τα οινοποιήσημα σταφύλια είναι το πολυτιμότερο γεωργικό προϊόν του Όρεγκον, με συνολικά 950 αγρότες και  με αξία καλλιέργειας  128 εκατ.$. Οι εργασίες άμεσα εμπλεκόμενες από τις εταιρίες είναι 9387, ενώ οι επαγόμενες περισσότερο από 17.100, με μισθούς που φθάνουν τα  527 εκατ $. Από την άλλη ο οινοτουρισμός είναι αξίας περίπου 207,5 εκατ.$.

Οι πωλήσεις κρασιού λιανικής έχουν υπερβεί 816 εκατ.$, με ένα συνολικό νούμερο τιμολογίων των οινοποιείων περίπου 363,5 εκατ $.

logoretina

-Νικόλαος Αγοραστός

Add a Comment