Φιλιππίνες: Σπριντ ανάπτυξης μέχρι το 2019

french-wine-class4

Η δεύτερη πιο δυναμική οικονομία στην Ασία αρχίζει να παθιάζεται με την κατανάλωση οίνων , όπου μέχρι τώρα  ήταν πολύ συγκεκριμένη στην αγορά των αλκοολούχων ,αλλά προορίζεται να επεκταθεί κατά 45% μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Για να φτάσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Η  βιομηχανία οίνου στις Φιλιππίνες είναι ένα λουλούδι έτοιμο να ανθίσει. Μια αγορά  τα αλκοολούχων ποτών στην οποία πωλούν 23.400.000 εκατόλιτρα, που κυριαρχείται από μπύρα και τα spirits, εκ των οποίων 16 εκατομμύρια το πρώτο και 7 εκατομμύρια το δεύτερο, οίνοι και αφρώδεις οίνοι  που αντιπροσωπεύουν μια αγορά 15 εκατομμύρια λίτρα (πηγή: Euromonitor 2014), που αντιστοιχεί σε 280 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Αλλά η είδηση ​​είναι ότι οι φυσικές πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν σε πολύ ελκυστικές τιμές, σύμφωνα με τους αναλυτές, κατά 10%  περίπου ετησίως μέχρι το 2019, δηλαδή σύμφωνα με αυτή την πρόβλεψη, σε ύψος 408 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα ως το τέλος της δεκαετίας (+ 45% σε λίτρα).

Πώς μπορείτε να εξηγήσετε αυτή την αισιόδοξη προσδοκία;? Οι Φιλιππίνες είναι μια χώρα με περίπου 100 εκατομμύρια κατοίκους και ρευστή οικονομία, η οποία είναι η πιο δυναμική όλης της Ασίας,μετά την Κίνα. Μεταξύ 2010 και 2014, η κατανάλωση οίνου αυξήθηκε κατά +30% (σε σύγκριση με το + 3% της μπύρας και + 5% των spirits) και, επί του παρόντος, οι δυνητικοί καταναλωτές εκτιμάται στους 10-15 εκατομμύρια ανθρώπους, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί γρήγορα με τις σωστές στρατηγικές (πηγή: Corriere Vinicolo 2016).

Νούμερα-στοιχεία περισσότερο από επιθυμητά θα λέγαμε για τους εξαγωγείς , αν σκεφτεί κανείς ότι οι Φιλιππίνες δεν διαθέτουν εγχώρια παραγωγή και, συνεπώς, το σύνολο της κατανάλωσης εξαρτάται από τις εισαγωγές , που προς το παρόν είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, την Αυστραλία και τη Χιλή, ακολουθούμενη από τη Γαλλία και την Ιταλία.

-Νικόλαος Αγοραστός

Add a Comment