Ο “πράσινος” φελλός

Ο οίνος είναι φιλικός προς το περιβάλλον: τι παράξενο υπάρχει ?! … το περίεργο είναι ότι άνοιξε ένας νέος ορίζοντας για τον φελλό … με ιδέα να υπάρχει πωμάτωση προερχόμενη από την αιθανόλη που παράγει το ζαχαροκάλαμο , 100% ανανεώσιμη πηγή. Η αιθανόλη του τροπικού φυτού μπορεί να μετατραπεί σε ένα βιοπλαστικό όπου «γλυκάνουν» τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η ένωση παράγεται από πρώτες ύλες που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές, καθώς συμβάλει στην μείωση  αερίων που προκαλούν το φαινόμενο  θερμοκηπίου. Το «πράσινο» πολυαιθυλένιο  συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων: όπου για κάθε παραγόμενο τόνο η μείωση είναι ίση με περισσότερο από δύο τόνους CO2.
Τα νέα πώματα  θα είναι έτσι ανακυκλώσιμα στο 100% , και χρησιμοποιώντας το κλείσιμο “carbon neutral” τα οινοποιεία  μπορούν να εμφιαλώσουν τα προϊόντα τους όπως επιθυμούν.

Bye Bye Πλαστικό !!!!

Bye Bye TCA !!!!!tappi

Οι πρώτοι ήταν οι Βραζιλιάνοι. Στο Triunfo, Rio Grande do Sol στη νότια Βραζιλία, βρίσκεται το εργοστάσιο  όπου με χωρητικότητα 200 τον / έτος και επένδυση των 290 εκατομμυρίων δολαρίων ξεκίνησε το νέο eco-φελλό στην παγκόσμια αγορά.
Η Βραζιλία, με τις επεκτάσεις της σε καλλιέργεια  ζαχαροκάλαμου (330 εκατομμύρια εκτάρια εκ των οποίων το 67% είναι ήδη σε χρήση), είναι το φαβορί σε αυτόν τον αγώνα.

Ας  νικήσει ο καλύτερος: Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ !!!! … ελπίζουμε. ..

Add a Comment