Νέα Ζηλανδία: Συγκομιδή τρύγου 2016 αυξήθηκε κατά 34%

Το αποτέλεσμα της  συγκομιδής έφερε στα οινοποιεία της χώρας 436 χιλιάδες τόνους κρασοστάφυλων, δεν έχει ξεπεραστεί το νούμερο του 2014 αλλά η ποιότητα ήταν πολύ καλή. Εξαιρετικές προοπτικές για τις εξαγωγές του τρέχοντος έτους.

New Zealand Winegrowers  έχει εκδώσει ένα δελτίο τύπου στις 20 Ιουνίου με τα στοιχεία του τρύγου 2016. Χάρη στις ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες το καλοκαίρι και το φθινόπωρο τα σταφύλια έχουν φτάσει σε πλήρη ωριμότητα.
267821_600

Στα οινοποιεία της Νέας Ζηλανδίας που έχουν μαζέψει 436 χιλιάδες τόνους  κρασοστάφυλων, 110 χιλιάδες τόνους περισσότερο από ό,τι συλλέχθηκε το περασμένο έτος, ένα ποσοστό ανάπτυξης που αγγίει το + 34%.

Όπως δήλωσε ο Philip Gregan, Διευθύνων Σύμβουλος New Zealand Winegrowers, η συγκομιδή του τρέχοντος έτους θα δώσει ώθηση στις εξαγωγές του οίνου, η οποία πέρυσι έφθασε τα 1,56 δισεκατομμύρια  αξίας ευρώ, το + 13% σε σύγκριση με εκείνη του προηγούμενο έτος , και προσεγγίζει τη βιομηχανία οίνου της χώρας στα  2 δισεκατομμύρια ευρώ προβλεπόμενα για τις εξαγωγές οίνου της Νέας Ζηλανδίας για το 2020.

-Νικόλαος Αγοραστός

Add a Comment