Κίνα: μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε 3 μήνες

Ρεκόρ σε εισαγωγές φιαλών μόνο σε ένα τρίμηνο. Εκτίναξη για Γαλλία, Αυστραλία, Χιλή και την Ισπανία. Ιταλία πιο αργή, αλλά βρίσκεται ακριβώς από πίσω.

cinese_beve Εξαιρετική επιτάχυνση, εξωπραγματική θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε. Έτσι η κινεζική αγορά άνοιξε το 2016 όσον αφορά τις εισαγωγές φιαλών κρασιού, κλείνοντας με 557 εκατομμύρια δολάρια,  αξίας όγκου άνω του ενός εκατομμύρια εκατόλιτρα. Για τις αξίες, αυξημένες σε ετήσια βάση κατά 47%, μιλάμε για ένα ιστορικό ρεκόρ, ενώ οι όγκοι (αυξήθηκαν κατά 31% σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2015) ήταν το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα, μετά από τα 1,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα το 3 τρίμηνο του 2015.

cina
Εισαγωγή φιαλών ανά τρίμηνο: Συνολική αγορά

Στο να οδηγεί αυτή την ανάπτυξη είναι η ομάδα από τους κορυφαίους προμηθευτές, με επικεφαλής την Γαλλία (256 εκατομμύρια ευρώ, + 78%), ακολουθεί η Αυστραλία (+ 50%, για μέσες τιμές  $ 8,51 ανά λίτρο, σε σύγκριση με το 6,20 των Γάλλων ), Χιλή (+ 35%) και Ισπανία (+ 27%). Η Ιταλία κατέχει την πέμπτη θέση, με την βραδύτερη ανάπτυξη μεταξύ των μεγάλων: μόνο + 15% σε αξία, για τους όγκους στο + 7%, σε σύγκριση με το + 51% της Αυστραλίας, + 33% της Γαλλίας και +40 % για τη Χιλή και την Ισπανία.

cina 2
Εισαγωή φιαλών ανα τρίμηνο ( μπλε-Χιλή, κόκκινο-Ισπανία,πράσινο-Ιταλία)

-Νικόλαος Αγοραστός

Add a Comment