Διαιτητικός οίνος που παρασκευάζεται στην Ιταλία και πωλείται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η εταιρεία επενδύσεων Hamilton Bradshaw Capital Partners (HBCP) έχει επενδύσει ένα εκατομμύριο λίρες στη δημιουργία και την ανάπτυξη μιας σειράς οίνων διατροφής. Ο δικαιούχος αυτής της επένδυσης ήταν η SlimLine Wine, εταιρεία που ίδρυσε ο Paul Gidle, ο οποίος έχει τους αμπελώνες του στο Piemonte, στην Calamandrana.

logo
Logo SlimLine Wine,

Η ειδήση δημοσιεύθηκε πριν δύο εβδομάδες στην ιστοσελίδα του αγγλικού περιοδικού Harper’s, σύμφωνα με το οποίο, μετά από δύο χρόνια εργασίας, θα είναι έτοιμοι να τοποθετήσουν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου 400.000 φιάλες οίνου, με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες , δίχως σάκχαρα , με το εμπορικό σήμα SlimLine Wine . της λιανικής τιμής μεταξύ £ 8.99 και £ 10.99.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οίνοι “διατροφής” ή ”διαίτης” είναι όλο και πιο δημοφιλή (εξ ου και το ενδιαφέρον του HBCP για την επιχείρηση αυτή) και είναι άμεσα διαθέσιμα. Πρόσφατα, για παράδειγμα, η Marks & Spencer έβαλαν στο ράφι μια σειρά οίνων χαμηλής θερμιδικής αξίας με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ από τη Νότια Αφρική και γενικότερα δεν είναι δύσκολο να βρούμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ χαμηλής περιοκτηκότητας αλκοόλ  ή μη αλκοολούχα, όπου απ’ότι φαίνεται ειναι σε ανάπτυξη αυτή η αγόρά σύμφωνα με την Nielsen.

Νικόλαος Αγοραστός

Add a Comment