Αυστραλία: Κάνναβη αντί για τα επιτραπέζια σταφύλια;

Στην Αυστραλία σύντομα θα είναι δυνατόν η παραγωγή κάνναβης για θεραπευτικούς και επιστημονικούς σκοπούς.Η απόφαση για την νομιμοποίηση της καλλιέργειας πάρθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και η ευκαιρία να εισέλθουν στην αγορά αυτή θα διέπεται από ένα περίπλοκο σύστημα αδειών .

Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει νέα σενάρια στον αγροτικό τομέα. Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στις σελίδες αφιερωμένες στην γεωργία, όπως το ABC.net, η καλλιέργεια της κάνναβης μπορεί να είναι μια επιλογή για τους γεωργούς του νοτιοδυτικού Κουίνσλαντ που έχουν εγκαταλείψει την αμπελουργία λόγω της χαμηλής κερδοφορίας της καλλιέργειας των επιτραπέζιων σταφυλιών, και επίσης για την ξηρασία που έχει πλήξει πρόσφατα την περιοχή.

Υπενθυμίζω πως σύμφωνα με το Vintage report 2015 από το  Winemakers’ Federation of Australia (WFA), σήμερα μόνο το 6% της παραγωγής των κρασοστάφυλων θα οδηγούσε ένα εύλογο κέρδος, ενώ το 85% σε ζημία, άρα δεν αποκλείουμε την πιθανότητα καλλιέργειας κάνναβης στο μέλλον από αυτούς που παράγουν σταφύλια κρασί.

-Νικόλαος Αγοραστός

Add a Comment